Urmiye–Şanlıurfa Kardeş Şehir Protokolü İsrail–İran Savaşı Gölgesinde Askıya Alındı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İran’ın Batı Azerbaycan Eyaleti merkezi Urmiye (Urmiyye) kentleri arasındaki kardeş şehir protokolü, İsrail–İran arasında patlak veren savaş nedeniyle geçici olarak askıya alındı.

Şanlıurfa–Urmiye kardeş şehir protokolü 13 Haziran’daki saldırılar nedeniyle geçici olarak askıya alındı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Yaşanan savaş ortamı sebebiyle bu programı askıya almak zorunda kaldık” açıklamasını yaptı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de çatışmaların seyrine göre kardeşlik faaliyetlerine yeniden başlayabileceklerini belirtti. Askıya alınan protokol kapsamında planlanan kültürel etkinlikler, öğrenci değişim programları ve fuar organizasyonları, savaşın etkileri azaldığında yeniden gündeme gelecek. Henüz protokolün ne zaman yeniden aktif hale getirileceğine dair kesin bir takvim açıklanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Guterres: İsrail, Gazze’ye gıda, yakıt, ilaç ve ticari malzemelerin girişini engelliyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail’in Gazze’ye gıda, yakıt, ilaç ve ticari malzemelerin girişini engellediğini bildirdi.

TÜİK – İhracat birim değer endeksi Şubat’ta yıllık yüzde 4,3 azaldı

İstanbul, 17 Nisan (Hibya) Birim değer endeksi Şubat ayında yıllık bazda, ihracatta yüzde 4,3 ve ithalatta yüzde 5,9 azaldı.

Haliliye’de Bilgi Yarışması Finali Gerçekleştirildi

Haliliye Belediyesi ile Haliliye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen liseler arası “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Osmanlı Tarihi” temalı bilgi yarışmasının finali yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Başkan Coşkun, Saldırıyı Kınadı,Milli Birlik ve Kardeşlik Çağrısında bulundu

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisine PKK terör örgütü tarafından düzenlenen hain saldırı, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun tarafından şiddetle kınandı.