Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda program dışı ve habersiz denetimlerde bulundu.
Vali Şıldak, hafta sonu gece saatlerinde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Şanlıurfa Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi ile Adil Bucak Çocuk Evleri Sitesi’nde incelemelerde bulundu. Kurumlarda kalan engelli bireyler ve çocukların genel durumlarını yerinde gözlemleyen Vali Şıldak, görevli personelden bilgi aldı.
Toplumun en hassas kesimlerine hizmet veren bu tür kurumların önemine dikkat çeken Vali Şıldak, “Dezavantajlı vatandaşlarımıza sahip çıkmak ve onlara en iyi hizmeti sunmak, hem devletimizin hem de insanlığımızın gereğidir. Bu kurumlar, sosyal devlet anlayışımızın en somut yansımalarındandır. Her zaman en iyiyi hedefliyor, bu doğrultuda hizmet kalitesini artırmak için çalışıyoruz. Benzer ziyaretlerimizi tüm kamu kurumlarımıza gerçekleştirmeyi sürdüreceğiz,” dedi.
Sağlık Kurumları da Denetimde
Vali Şıldak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kurumların ardından, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti. Acil servislerde incelemelerde bulunan Vali Şıldak, hastalara geçmiş olsun dileklerini iletti, nöbetçi sağlık çalışanlarıyla sohbet etti.
Sağlık çalışanlarının önemine vurgu yapan Şıldak, “Vatandaşlarımızın sağlığı için fedakârca görev yapan tüm sağlık personelimize şükran borçluyuz. Güler yüzlü ve şefkatli hizmet anlayışları toplumumuz adına büyük bir kıymettir,” ifadelerini kullandı.
Hastanelerdeki acil servis ve poliklinik hizmetlerinde vatandaş memnuniyetini artırmak üzere çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Vali Şıldak, hastane ortamlarının daha temiz, güvenli ve konforlu hale getirilmesi yönünde talimatlar verdiğini ve süreci yakından takip ettiğini belirtti.
Güvenlik Güçlerine Ziyaret
Gecenin ilerleyen saatlerinde kent merkezindeki Sarayönü Caddesi’nde yürütülen trafik uygulamasında görev yapan emniyet mensuplarını da ziyaret eden Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın huzuru için gece gündüz çalışan güvenlik güçlerine teşekkür etti.