Vekil Halktan Koptu, Kalabalığa Sığındı!

Şanlıurfa’da artık bir milletvekili bir yere gideceği zaman insan ister istemez soruyor: Bu kadar kalabalık neyin nesi?
Aile ziyareti, düğün, esnaf buluşması… Vekiller, 40-50 kişilik ekiplerle ziyaretlere gidiyor. Vatandaş ise kendi seçtiği vekiline ulaşabilmek için adeta bu kalabalığı aşmak zorunda kalıyor.
Bir vatandaş vekilini davet ediyor. Belki 10-15 kişilik sofra hazırlıyor. Vekil ise yanında 40-50 kişiyle geliyor. Sofra büyüyor, masraf büyüyor, kalabalık büyüyor…
Ama nedense vatandaşın derdi küçülüyor.
Milletvekili, milletin oyuyla seçilir. Yanında bir orduyla değil!
Elbette danışmanı olur, çalışma arkadaşları olur, gerektiğinde koruması olur. Buna kimsenin itirazı yok. Ancak her ziyaretin kalabalık bir gövde gösterisine dönüşmesi, artık siyasetin samimiyetini tartışılır hale getiriyor.
Vekil vatandaşla konuşacak, araya onlarca kişi giriyor. Vatandaş derdini anlatacak, etrafında adeta bir kalabalık duvarı oluşuyor.
Peki vatandaş vekiline ne zaman ulaşacak?
Asıl mesele kalabalığın kendisi de değil. Mesele, siyasetin etrafında oluşan çıkar ve görünür olma düzeni.
Her yerde vekilin yanında görünmeyi siyasi marifet sayanlar varsa, vekilin de bunun farkına varması gerekir.
Çünkü milletvekili halkın vekilidir; etrafında dolaşan kalabalığın değil.
Kimse kusura bakmasın…
Bir milletvekili vatandaşın kapısına 50 kişiyle gittiğinde, ortaya samimi bir halk buluşmasından çok gövde gösterisi görüntüsü çıkıyor.
Oysa vatandaş vekilinden kalabalık değil, çözüm bekliyor.
Şanlıurfa’nın artık kalabalık siyasetine değil, hizmet siyasetine ihtiyacı var.
Az insan, çok hizmet.
Az gösteriş, çok samimiyet.
Az kalabalık, çok vatandaş.
Milletvekilliği kalabalıkla değil, milletle anlam kazanır.
Kalabalıkla değil, hizmetle korunur.
Şanlıurfa’nın vekilleri bunu artık görmeli.
Çünkü vatandaş, vekilinin etrafındaki kalabalığı değil; kendisini görmek istiyor.

Süleyman Turan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa Sanayi Sitesi’ne 140 Milyon TL’lik Spor Kompleksi Müjdesi

Şanlıurfa’da sanayi esnafını yakından ilgilendiren önemli bir yatırımın hayata geçirilmesi için düğmeye basıldı. AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin girişimleriyle, Sanayi Sitesi içerisinde yapılması planlanan spor kompleksi için 140 milyon TL destek sağlandı.

Başkan Abdulkadir Gül: Vatandaş Sağlığını Değil Faturasını Düşünüyor

CHP Bozova İlçe Başkanı Abdulkadir Gül, Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2025 yılı gelir ve yaşam araştırmasında yer alan sağlık harcamalarına ilişkin verileri değerlendirdi. Gül, açıklanan rakamların sağlık hizmetlerine erişimde ciddi bir ekonomik baskı oluştuğunu gösterdiğini belirterek, “Sağlık hakkı, bütçe hesabına kurban edilemez” dedi.

Urfa Barosu:”Sultanoğlu’nun ataması durdurulsun “

Şanlıurfa Barosu, Asım Sultanoğlu’nun atanmasıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Altındaki dalgalanma sürüyor

Ortadoğu’da şiddetlenen çatışma nedeniyle altın fiyatlarındaki gelgitli seyir sürüyor.