Viranşehir Devlet Hastanesi’nde Girişimsel Radyoloji Dönemi Başladı

Viranşehir Devlet Hastanesi’nde sağlık hizmetlerinde yeni bir dönem başladı. İlçede ilk kez girişimsel radyoloji işlemleri başarıyla uygulanmaya başlandı. Bu kapsamda, 78 yaşındaki kronik böbrek yetmezliği hastasına Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Serhat Başaran tarafından kalıcı hemodiyaliz kateteri takıldı. İşlem sorunsuz şekilde tamamlanarak hastamızın tedavisi güvenli bir şekilde sürdürüldü.

Başhekim Uzm. Dr. Muhammet Yılmaz’ın girişimleri ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk’in destekleriyle hayata geçirilen girişimsel radyoloji hizmetleri sayesinde, artık Viranşehirli vatandaşlarımız;

                • Kalıcı hemodiyaliz kateteri,

                • Geçici hemodiyaliz kateteri,

                • Nefrostomi tüpü uygulaması gibi ileri düzey girişimsel işlemler için Şanlıurfa merkezindeki hastanelere sevk edilmeden, kendi ilçelerinde hizmet alabilecek.

Bu gelişme ile hem hastalarımızın tedaviye erişimi kolaylaşacak hem de sevklerin azalmasıyla birlikte zaman ve ulaşım kaynaklı mağduriyetlerin önüne geçilecektir. Aynı zamanda Viranşehir Devlet Hastanesi, bölgesinde sunduğu sağlık hizmetlerinin çeşitliliğini artırarak önemli bir adım daha atmış oldu.

İlçe halkının ihtiyaç duyduğu modern sağlık hizmetlerini yerinde alabilmesi için çalışmalar kararlılıkla devam edecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyüpoğlu ‘ndan sert tepki: “Kabul edilemez bir olay” 

Muğla’da oynanan Muğlaspor–Şanlıurfaspor Maçı sonrası yaşanan saldırı olaylarına ilişkin tepkiler sürüyor.

Harran Geçici Barınma Merkezi’ne Yönelik İddialar Asılsızdır

Bazı basın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan, “Harran Geçici Barınma Merkezi’nde kalan Suriyeli bir kadının eşine ulaşamadığı, 1,5 yaşındaki bebeğine süt ve ilaç verilmediği” yönündeki iddialar asılsızdır.

HÜDA PAR Hilvan İlçe Kongresi gerçekleştirildi: Başkan Göçmen güven tazeledi

HÜDA PAR Hilvan İlçe Başkanlığı’nın 5. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Ekonomide son gelişmeler

Ocak ayı dış ticaret endekslerine göre ihracat birim değer endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre %3,3, ithalat birim değer endeksi ise %9,3 oranında azaldı. İhracat birim değer endeksinin ithalat birim değer endeksine oranı olarak hesaplanan dış ticaret haddi, 2023 yılı ocak ayında 80,7 iken 5,4 puan artarak 2024 yılı ocak ayında 86,1 oldu.