Yeni Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak kimdir, kaç yaşında? Nereli?

Daha önce Balıkesir Valisi olarak görev yapan Hasan Şıldak yeni atamalar kapsamında Şanlıurfa Valiliği’ne atandı. İşte Hasan Şıldak’ın hayatı.

HASAN ŞILDAK KİMDİR?

1969 yılında Çanakkale’de dünyaya geldi. İlk ve orta eğitimini Çanakkale’nin Ayvacık İlçesinde tamamladı. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu.

1994 yılında Çanakkale Kaymakam Adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başladı. Adaylık süresi içinde Denizli-Çardak ve Çanakkale-Eceabat İlçelerinde Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi.

İngiltere’de (8) ay süreyle mesleki inceleme-araştırma çalışmalarına katıldı ve dil eğitimi aldı.

83. Dönem Kaymakamlık Kursunu tamamladıktan sonra 1997-2007 yılları arasında sırasıyla Antalya-İbradı ile Kars-Selim Kaymakamlığı, Adıyaman Vali Yardımcılığı ve Denizli-Çal Kaymakamlığı görevlerinde bulundu.

2007 yılında Mülkiye Müfettişliğine, 2010 yılında da Mülkiye Başmüfettişliğine atandı.

2011 yılında Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalından Yüksek Lisans derecesi aldı.

2013 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, demokrasiye müdahale eden darbe ve muhtıraların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nda görevlendirildi.

Daha sonra iki yıl süreyle Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kuruluşu aşamasında kurumsal mevzuatının hazırlanması ve taşra teşkilatının oluşturulması çalışmalarında görev aldı.

2016-2017 yılları arasında İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

2017-2018 yılları arasında Başbakanlık bünyesinde yer alan Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonu üyesi olarak görevlendirildi.

18 Mayıs 2018-17 Haziran 2020 tarihleri arasında Burdur Valisi olarak görev yaptı. 9 Haziran 2020 tarih ve 274 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Balıkesir Valiliği görevine atandı.

18 Haziran 2020 tarihinde İlimizde göreve başlayan Valimiz evli ve iki çocuk babasıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Siverek’te 89,9 milyonluk ilaçlama ihalesi tartışması: Yeniden Refah’tan sert tepki

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Halil Karavar, Siverek Belediyesi’nin ilaçlama ihalesi için ayrılan yaklaşık 90 milyon liralık bütçeyi sert sözlerle eleştirdi. Karavar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, ilçe gündeminde geniş yankı uyandırdı.

Suriye’nin kuzeyinde 8 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 8 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Başkan Gülpınar araya girdi, Yıldırım ve Avcı aileleri barıştı

Şanlıurfa’da yaklaşık üç hafta önce meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Merve Yıldırım’ın ardından Yıldırım ve Avcı aileleri arasında başlayan husumet, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın girişimleriyle barışla sona erdi.

Haliliye Belediyesi Futbol Okulu İle Genç Yetenekler Yetişiyor

Haliliye Belediyesi’nin genç yetenekleri yetiştirdiği Futbol Okulu öğrencilerin hayalleri için koştuğu adres olmaya devam ediyor. Futbolu teknik ve uygulamalı olarak kuralları ile öğrenen gençler, uzman eğitmenler eşliğinde antrenman yapıyor.