21–28 Nisan Ebeler Haftası’nda ebelerden normal doğum mesajı

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Ebe Gülizar Kiriş, normal doğumun anne ve bebek sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Anne ve bebek için en doğal olan doğum şekli normal doğumdur. Bu süreçte gerçekleşen tensel temas, anne ile bebek arasında güçlü bir bağ kurulmasına olanak tanır. Doğum sonrası toparlanma süreci hem anne hem bebek için çok daha hızlıdır. Aynı zamanda bebeğin bağışıklık sistemi daha erken ve güçlü bir şekilde gelişmeye başlar. Bu da onu hastalıklara karşı daha dirençli hale getirir.”

Normal doğumun sadece fizyolojik değil, aynı zamanda duygusal açıdan da önemli bir süreç olduğuna değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Gülbahar Olukçu ise şu açıklamalarda bulundu:

“Doğum sırasında salgılanan hormonlar, anne ile bebek arasında anında tensel temas kurulmasına imkan tanır. Bu temas, duygusal bağın gelişmesini sağlar. Ayrıca vajinal doğumla dünyaya gelen bebekler, annenin mikrobiyotasıyla tanışarak, bağışıklık sistemlerini destekleyen faydalı bakterilere maruz kalır. Bu da onların solunum yolu enfeksiyonları gibi pek çok hastalığa karşı dirençli olmalarını sağlar.”

Dr. Olukçu, sezaryenin yalnızca tıbbi zorunluluk durumlarında tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Sezaryen bir cerrahi müdahaledir, iyileşme süreci uzundur ve bazı komplikasyon riskleri taşır. Bu nedenle doğal ve sağlıklı olan, tıbbi zorunluluk yoksa her zaman normal doğumdur” dedi.

Ebeler Haftası vesilesiyle yapılan bu anlamlı açıklamalar, toplumda normal doğuma olan güveni artırmayı ve ebelerin kutsal görevine duyulan saygıyı pekiştirmeyi amaçlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Karaköprü’de ulaşım altyapısı güçleniyor!

Karaköprü Belediyesi, Mehmetçik Mahallesi’nde gerçekleştirdiği sathi kaplama çalışmalarıyla mahalle yollarını daha güvenli ve konforlu hale getiriyor.

MGM’den hava sıcaklıkları artacak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerini kapsayan haftalık hava tahmininde sıcaklıkların ülke genelinde artacağını açıkladı.

Şanlıurfa’da Merak Edilen Atama Gerçekleşti! Yeni Müftü Belli Oldu

Şanlıurfa İl Müftülüğünde beklenen görev değişikliği gerçekleşti. Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Şanlıurfa İl Müftülüğü görevine atandı.

Trump, TikTok’u satmak için süreyi ikinci kez uzattı

Washington, 5 Nisan (Hibya) ABD Başkanı Donald Trump, son derece popüler video uygulamasının ABD operasyonunu satmasını veya ülkede yasaklanmasını gerektiren bir yasaya uyması için TikTok’a ikinci bir 75 günlük süre verdi.