DEVA Partisi’nden CHP İstanbul İl Kongresi kararına ilişkin açıklama

İstanbul 45’inci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, CHP İstanbul İl Kongresi’ ne ilişkin açılan davada, CHP İstanbul İl Başkanı ve yönetiminin görevden alınmasına karar verildi. Kararın ardından DEVA Partisi yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, seçim süreçlerinin yalnızca Anayasa ile yetkilendirilmiş kurumlar tarafından denetlenebileceği vurgulanarak, “Genel mahkemelerin yetkili addedilmesi ve bu mahkemeler eliyle telafisi imkansız kararlara imza atılması kabul edilemez. Bu durum Anayasanın 79. maddesinin açıkça ihlalidir” denildi.

 

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa’da 36 düzensiz göçmen yakalandı

Şanlıurfa’da girişinde durdurulan bir kamyonette yapılan aramada 2 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 36 düzensiz göçmen yakalandı.

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Vatandaşları Sanatla Buluşturuyor

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin gençlik merkezlerinde başlattığı kurs çalışmalarına her yaştan vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Kurslarda işaret dili eğitimi de veriliyor.

Şanlıurfa’da Uyuşturucu Sorunu Meclis Gündeminde

Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, ilde son dönemde artış gösteren uyuşturucu kullanımı ve gençlerin bu tehlikeye maruz kalması üzerine TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi sundu.

Şanlıurfaspor-Pendikspor Maçının Hakem Kadrosu Açıklandı

Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Şanlıurfaspor’un Pendikspor ile yapacağı karşılaşmanın hakemleri belli oldu.