Gazeteci Hüseyin Bozkurt’a saldırıda 2 gözaltı: Soruşturma sürüyor

ŞANLIURFA (RHA) – Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yayımladığı haber nedeniyle saldırıya uğrayan gazeteci Hüseyin Bozkurt olayında 2 şüpheli gözaltına alındı. Gazetecinin aracına sopalarla zarar verildiği, daha sonra ise silahla ateş açıldığı öne sürülürken, olayla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Halfeti ilçesinde gece saatlerinde meydana geldi. Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kontrolden çıkarak sürüklenen bir gezi teknesindeki vatandaşların, Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekiplerinin müdahalesiyle güvenli şekilde tahliye edildiği kamuoyuyla paylaşıldı.

Söz konusu olaya ilişkin hazırlanan haberin ardından gazeteci Hüseyin Bozkurt’un, yaklaşık 20 kişilik bir grubun saldırısına uğradığı iddia edildi. İddiaya göre, ilk olarak Bozkurt’un aracının önü kesildi ve sopalarla araca zarar verildi. Gazeteci olay yerinden uzaklaşmaya çalışırken, saldırganların aracı takip ederek silahla ateş açtığı öne sürüldü.

Yaşanan saldırının ardından güvenlik güçleri tarafından başlatılan çalışma kapsamında 2 şüpheli gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, Şanlıurfa’da faaliyet gösteren basın meslek örgütleri ve gazeteci cemiyetleri de saldırıya tepki göstererek, basın mensuplarına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirtti. Yapılan açıklamalarda, sorumluların adalet önüne çıkarılması ve gazetecilerin görevlerini güven içinde yapabilmelerinin sağlanması çağrısında bulunuldu.

Gazeteci Hüseyin Bozkurt’a yönelik saldırı, kentte basın özgürlüğü ve gazetecilerin çalışma güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Eyyübiye’de 3 Yeni Halı Saha Daha Tamamlandı

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde çocuk ve gençlere yönelik spor yatırımları sürüyor. Belediye Başkanı Mehmet Kuş’un girişimleriyle yapımına başlanan 25 halı sahadan üçü daha tamamlanarak hizmete hazır hâle getirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, DEM Parti heyetini kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti heyetinde yer alan TBMM Başkanvekili Pervin Buldan ve Şanlıurfa Milletvekili Mithat Sancar ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldi.

Şanlıurfa’da Huzur ve Güven Uygulamaları Devam Ediyor

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, “Huzur, Güven ve Motosikletlere Yönelik Denetim Uygulamaları” kapsamında Viranşehir İlçesi’nde operasyon gerçekleştirdi.

RHA Ajans 7 gün önce yazmıştı:Olivier Thill, Şanlıurfaspor’da

Şanlıurfaspor, Eyüpspor’da forma giyen Orta Saha Olivier Thill ile anlaşmaya vardı.