Gaziantep’te kavurma yiyecekler bir kez daha düşünsün !

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 16 Nisan 2025 tarihinde yayımlanan “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” listesi kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Listede yer alan bir kavurma ürününde yapılan analizlerde eşek eti tespit edildi.

Etiket bilgileriyle içeriği uyuşmayan ürün, özellikle sosyal medyada yoğun tepkilere neden oldu. Tüketiciler, “Bu kadarı da olmaz!” ifadeleriyle tepkilerini dile getirirken, denetimlerin yetersizliğine dikkat çekti.

Bakanlık, halk sağlığını tehdit eden bu tür uygulamalara karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti. Uzmanlar ise vatandaşları, güvenilir markalardan alışveriş yapmaları konusunda uyardı.

Vatandaşlar, “Bu kadarı da olmaz!” diyerek, gıda güvenliğine yönelik endişelerini dile getirdi. Bakanlık, halk sağlığını tehdit eden bu tür uygulamalarla mücadeleye kararlılıkla devam edileceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Vali Şıldak: “Uyuşturucu ile Mücadelede Ailelerimizin Desteğine İhtiyacımız Var”

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen “En İyi Narkotik Polisi: Anne Programı” kapsamında yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadelenin vatan görevi olduğunu vurguladı.

Meslek Gruplarının Yolları Büyükşehir İle Yenileniyor

 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, çeşitli meslek gruplarının yer aldığı Evren Sanayi Sitesi’nde bulunan iş yerlerinin yollarında asfalt öncesi hazırlıklara devam ediyor.

Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nden Filistin’e Destek

Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin bu yılki üçüncü durağı olan Şanlıurfa Kültür Yolu Festivali’nin ikinci gününde, her yaş grubuna hitap eden etkinlikler sanatseverlerden yoğun ilgi gördü.

Başkan İnan, Ensarioğlu’nu Yalanladı

Viranşehir Belediye Başkanı Serhat Dicle İnan, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun Viranşehir Belediyesi’ni usulsüz ihale almakla ilgili iftirasına cevap vererek, “Bu tamamen bir iftiradır, gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.