“Kalkan-36” operasyonlarında 656 düzeniz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, ülke genelinde düzenlenen “Kalkan-36” operasyonlarında; 32’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 52 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 402 bin 609 kişinin kimlik kontrolü nün yapıldığı denetimlerde 656 düzensiz göçmenin yakalandığını bildirdi.

Cumhuriyet başsavcılıkları ile Göç İdaresi Başkanlığımızın koordinasyonunda; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla yapılan mücadele çalışmaları kapsamında metruk yerler, umuma açık eğlence mekanları, tır garajları, terminaller, limanlar, toplu taşıma durak ve istasyonlarında 402 bin 609 kişinin kimlik kontrolünün yapıldığı denetimlere ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şunları kaydetti:

“26 bin 456 personel, 8 bin 370 ekip ile  5 bin 446 noktada; 4 bin 295 metruk bina, 7 bin 776 umuma açık yer, 514 terminal ve 3 bin 31 diğer yerler olmak üzere toplam 15 bin 616 yer kontrol edildi. Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı.”

Yerlikaya, “Operasyonları koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi, jandarmamızı, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımız personelini tebrik ediyorum.” dedi.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

DEM Parti’li Ayan’dan mevsimlik tarım işçileri için Meclis araştırması talebi

DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Dilan Kunt Ayan, mevsimlik tarım işçilerinin yaşam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na araştırma önergesi sundu.

Haliliye’den Vatandaşlara Tam Destek: Psikolojik Ve Kariyer Rehberliği

Haliliye Belediyesi, vatandaşların ruh sağlığını ve kişisel gelişimini desteklemek amacıyla Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde kurduğu Psikolojik Danışmanlık Birimi ile Şanlıurfa genelinde ücretsiz hizmet sunuyor.

“Ayasofya’da Var, Mevlana’da Var, Urfa’da Neden Yok?” Kutsal Mekânlarda Ziyaret Adabı Çağrısı

Şanlıurfa’da Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağara ile Hz. Eyüp’ün çile çektiğine inanılan makamda ziyaret adabının yeniden gündeme alınması istendi. Vatandaşlar, kutsal kabul edilen mekânlarda ziyaretçilerin manevi atmosfere uygun davranması gerektiğini belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

Başkan Baydilli esnaf ve vatandaş ziyaretlerini sürdürüyor

Seçim çalışmalarını sürdüren Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli esnaf ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirerek hizmet ve projelerini anlatıp destek istiyor