Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar ve yağış ile çığ uyarısı

MGM’den yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Yağışların, Ege’nin güney kıyıları, Doğu Akdeniz’in batısı ve Batı Akdeniz’de kuvvetli olması beklendiğinden, ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Rüzgarın, güney güneydoğu yönlerden İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/saat); öğle saatlerinden sonra zamanla Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunun dik ve eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi ile buzlanma, don ve ulaşımda meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Moody’s Türkiye’nin kredi notunu yükseltti

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu “B3″ten “B1″e yükseltti.

Büyükşehir, Hilvan’da 18 Km’lik Feribot Yolunu Yeniliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan’da feribot yolu olarak bilinen 18 kilometrelik grup yolunun iyileştirilmesi için geçtiğimiz aylarda ihalesi gerçekleştirilen projede saha çalışmalarına başladı.

Ticaret Bakanlığı, 2026 yılı ilk iki ayının ihracat verilerini açıkladı

Ticaret Bakanlığı, 2026 yılı Ocak-Şubat dönemi iller bazında ihracat verilerini paylaştı. Toplam ihracatın 41 milyar 380 milyon dolar olarak gerçekleştiği dönemde, 40 ilde ihracat artışı yaşanırken, 10 il 1 milyar dolar barajını geçmeyi başardı.

Otomotiv pazarı eylülde yıllık yüzde 24,3 daraldı

İstanbul, 2 Ekim (Hibya)-Ahlatcı Yatırım, eylül ayında otomotiv pazarının yıllık bazda yüzde 24,3 daralarak 83 bin 469 adede gerilediğini, önceki aya göre ise yüzde 3 arttığını bildirdi.