Şanlıurfa Muhtarlar Federasyonu Kuruldu: Tanıtım Programına Yoğun Katılım

Şanlıurfa Muhtarlar Federasyonu resmen kuruldu. Federasyonun tanıtım programı 21 Mayıs 2025 Çarşamba günü saat 19.00’da geniş bir katılımla gerçekleşti.

Programa; AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ahmet Aslan, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcısı Halil Öncel, Haliliye Belediye Meclis Başkanı Mehmet Emin Ateş, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Hanifi Kaygusuz, Şeyhanlılar Federasyon Başkanı Mehmet Emin Şeyhanlıoğlu, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Adnan Yükselir, Gelericiler Kooperatifi Başkanı Osman Karakeçili ,iş insanı Eyyüp Şeyhkanlı ve Kent Konseyi Başkanı Süleyman Hartavioğlu’nun da aralarında bulunduğu birçok protokol üyesi katılım sağladı.

Ayrıca Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Sekreteri Murat Basyan, kanaat önderleri, gazeteciler ve iş insanları da programa yoğun ilgi gösterdi.

“Birlikte Daha Güçlüyüz”

Federasyonun kurucu başkanı Halit Kaya, yaptığı açıklamada, kuruluşun temel amacının muhtarların daha organize, yetkin ve etkili bir şekilde temsil edilmesi olduğunu vurguladı. Kaya, “Federasyonumuzu, tüm muhtarlarımızın daha güçlü bir yapı altında toplanması için kurduk. Her muhtar kendi mahallesinin sorunlarını daha net dile getirecek, çözüm süreçlerine daha aktif katılım sağlayacak. Biz bu yolda öncülük ettik. Önümüzdeki günlerde ilk genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz. Tüm muhtarlarımızı bu önemli toplantıya davet ediyoruz. Birlikte daha güçlüyüz,” dedi.

İlk Resmi Ziyaret Vali Şıldak’a

Federasyonun kurulmasının ardından Başkan Halit Kaya ve yönetim kurulu üyeleri ilk resmi ziyaretlerini Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’a gerçekleştirdi. Ziyarette federasyonun hedefleri ve faaliyet alanları hakkında bilgi verildi.

Başkan Kaya, önümüzdeki süreçte kamu kurum ve kuruluşlarını ziyaret ederek, federasyonun vizyonunu ve projelerini paylaşacaklarını belirtti.

Şanlıurfa Muhtarlar Federasyonu’nun kurulması, yerel yönetimlerde mahalle bazlı sorunların daha etkin bir şekilde ele alınması adına önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

ŞUTSO VE TÜGİP İŞ BİRLİĞİYLE “Geleneksel Ürünler Ve Baharatlar: Önemi Ve Geleceği Çalıştayı” Düzenlendi

Türkiye Gıda İnovasyon Platformu (TÜGİP) ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle “Geleneksel Ürünler ve Baharatlar: Önemi ve Geleceği Çalıştayı” düzenlendi. Çalıştaya, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim de katılarak, geleneksel ürün ve baharatın bir kentin tarım, ticaret ve turizm gelişiminde oynadığı role dikkat çekti.

74 ilde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına operasyon

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 74 ilde son 4 günde ruhsatsız silah taşıyanlara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen operasyonlarda 2 bin 368 şüpheli şahsın gözaltına alındığını açıkladı.

Şanlıurfa ‘da ‘Haşimiye siyaseti’ artık karşılık bulmuyor

Şanlıurfa’nın siyasi arenası uzun yıllardır Haşimiye siyaseti etrafında dönüyordu.

Viranşehir’de Kadınlara Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Viranşehir Belediyesi Kadın Destek Merkezi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) iş birliğinde, Eski Kale Mahallesi’nde kadınlara yönelik “Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi” düzenlendi.