Şanlıurfa’da 2026 Pamuk Sezonu Başladı

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Şanlıurfa ’da 2026 yılı pamuk sezonu başladı. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte üreticiler tarlalarda yoğun mesaiye başladı.

“Beyaz altın” olarak bilinen pamukta ekim çalışmalarının hız kazandığı kentte, çiftçiler verimli bir sezon geçirmek için hazırlıklarını tamamladı. Tarım işçileri sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalara girerken, birçok bölgede ekim makineleriyle çalışmalar sürüyor.

Türkiye’nin pamuk üretiminde önemli paya sahip olan ’da üreticiler, bu yıl yağışların ve iklim şartlarının verime olumlu yansımasını bekliyor. Özellikle Harran Ovası başta olmak üzere birçok tarım arazisinde pamuk ekiminin önümüzdeki günlerde yoğunlaşacağı öğrenildi.

Uzmanlar ise üreticilere sulama, gübreleme ve zararlılarla mücadele konusunda dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulundu. Ekonomiye önemli katkı sağlayan pamuk üretiminin, kentte binlerce kişiye de istihdam oluşturduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Babacan: Kayyım uygulaması demokrasinin özüne ve temel ilkelerine aykırıdır

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan ile bir araya geldi.

Cezaevinde Yemekten Zehirlenen 18 Mahkum Hastaneye Kaldırıldı

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinde bulunan 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan 18 mahkum, kendi yaptıkları yemekten yedikten sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Babacan: Programımızı Bayburt ve Gümüşhane’de tamamladık

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Bayburt ve Gümüşhane programlarını tamamladıklarını bildirerek kendilerini karşılayan vatandaşlara teşekkür etti.

Toprak Ailesinin Acı Günü

Şanlıurfa’nın tanınmış ailelerinden Toprak Ailesi’nin acı günü.