URFA’DA HER CUMA AYNI BULUŞMA

Şanlıurfa’da tesbih ve antika eşyalara ilgi duyanların her hafta buluştuğu özel bir adres bulunuyor.

Göbeklitepe İş Merkezi’nde cuma günleri kurulan Tesbih ve Antika Eşyaları Pazarı, Türkiye’nin farklı noktalarından gelen satıcı ve koleksiyoncuları bir araya getiriyor.

Pazarda birbirinden farklı özelliklere sahip tesbihlerin yanı sıra geçmiş dönemlere ait çeşitli antika eşyalar da meraklıların beğenisine sunuluyor.

Kimi ziyaretçiler koleksiyonuna yeni bir parça eklemek için tezgâhları gezerken, kimi vatandaşlar ise yıllar öncesine ait eşyaları inceleyerek geçmişin izlerini sürüyor.

Pazarın en dikkat çeken yönlerinden biri ise tesbih ve antika meraklılarının yalnızca alışveriş için değil, sohbet etmek ve bilgi paylaşmak için de bir araya gelmesi.

Her cuma günü hareketlenen Göbeklitepe İş Merkezi, böylece Şanlıurfa’da tesbih ve antika kültürünün yaşatıldığı buluşma noktalarından biri oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haber Bültenimize Kaydolun

Şanlıurfa yerel ve ulusal haberlerden ve fırsatlardan haberdar olun.

Benzer Haberler

Şanlıurfa turizmine havayolu desteği

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat ve THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret ederek, turizm ve kültürel zenginlikleriyle son dönemin büyük ivme kazanan kente havayolu seferlerinin arttırılmasıyla turizme sağlanacak katkının önemini anlattı.

Meteoroloji’den yerel kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Siirt çevreleri ile Batman’ın güney kesimlerinde beklenen yerel kuvvetli yağışlara karşı uyardı.

Harran üniversitesi Hastanesi’nde Organ bağışı Bilgilendirme toplantısı

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi tarafından 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftasında farkındalık oluşturmak için çeşitli etkinlikler gerçekleştirilirken, hastane girişine vatandaşları bilgilendirmek amacıyla stant açıldı.

Gürcistan’da deprem

Gürcistan’da 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.